0800500103 Безкоштовна лінія
Графік роботи
Понеділок: 8:00 - 18:00
Вівторок: 8:00 - 18:00
Середа: 8:00 - 18:00
Четвер: 8:00 - 18:00
П'ятниця: 8:00 - 18:00
Субота: 8:00 - 17:00
Неділля: -

Детальніше

ЯК ЗНИЗИТИ ТИСК БЕЗ ЛІКІВ

Нове масове захворювання цивілізації — підвищений тиск. За даними всесвітньої організації охорони здоров’я у безлічі країн відсоток хворих гіпертонією розрізняється. У розвинених країнах рівень коливається в межах 18 %, коли в країнах третього світу досягає порогу в 30%. При цьому показник смертності щорічно досягає близько 9 мільйонів чоловік.

Щоденно безліч людей приймає препарати для нормалізації тиску, хоча ученими із сша була виведена закономірність, яка дозволяє уникнути прийому пігулок на початковій стадії захворювання. Виникненні хвороби зв’язують з великою кількістю стресів, яка і призводить до гіпертонії. Підвищення тиску стає захворюванням, але передує йому прегіпертонія, пограничний стан, при якому можна вилікуватися.

У медичному коледжі при Гарварді ученими було проведено дослідження. Учасниками стали чоловіки і жінки.

В стані прегіпертонії, коли тиск прирівнюється до постійної відмітки 140/90 мм рт. Ст. На протязі шести тижнів, дослідники відстежували якість сну двох груп. Одним запропонували збільшити тривалість сну на одну годину щодня, інші спали в колишньому режимі. Звичайний режим випробовуваних складав близько 7 годин сну в добу.

Для відстежування результатів кожен носив браслет, який відстежував кров’яний тиск 24 години на добу. По закінченню шести тижнів перша група розповіла про свій сон. Усі вони збільшили тривалість сну на 35 — 90 хвилин. Це привело до того, що тиск діастоли і систолічного нормалізувався практично у всіх учасників групи.

Друга група продовжувала зазнавати проблеми з високим тиском. Так учені дійшли висновку, що додаткова година сну може нормалізувати тиск і допомогти впоратися з прегіпертонією.