0800500103 Безкоштовна лінія
Графік роботи
Понеділок: 8:00 - 18:00
Вівторок: 8:00 - 18:00
Середа: 8:00 - 18:00
Четвер: 8:00 - 18:00
П'ятниця: 8:00 - 18:00
Субота: 8:00 - 17:00
Неділля: -

Детальніше

ВАКЦИНА ПРОТИ СНІДУ

ВІЛ — вірус імунодефіциту людини, небезпечне захворювання, відкрите у двадцятому столітті. Він сприяє пригнобленню імунної системи людини, що спричиняє за собою зниження можливості боротися з інфекціями і пухлинами. Довгий час вакцини проти віл не існувало. Але учені з вандербільського університету закінчили роботу над структурною складовою вакцини проти віл. Препарат націлений на швидке реагування при попаданні вірусу в організм. Миттєве виділення антитіл, дозволить ефективно боротися з недугою.

Вчені вже тривалий працюють над створенням вакцини, але тільки ця структура змогла зарекомендувати себе як дієва. Попередні напрацювання, дали поштовх до створення вакцини. Так, вони змогли з’ясувати, що людський організм, може боротися з вірусом, виробляючи власні антитіла.

При цьому, так же блокувати його перетворення на СНІД. Було виявлено, що біля третини населення землі може виробляти антитіла широкого спектру дії, який нейтралізує вірус. Але для початку вироблення імунітету, потрібний рік.

Суть експерименту була в комп’ютерному моделюванні поведінки організму при зараженні ВІЛ. Учені ізолювали антитіла, які нейтралізують вірус. Моделювання показало, що перебудова антитіл і їх оптимізація повністю нейтралізують дію вірусу. В результаті була розроблена структура, яка спрямована на виробництво антитіл у усіх людей. В результаті хворіючі люди дістають можливість прожити довге життя, завдяки отриманій вакцині і можливості боротися з вірусом, організм здорових людей навчиться виробляти антитіла і уникне можливого зараження.

На цей момент антиретровірусна терапія дає ефективний результат затримки розвитку ВІЛ. Учені продовжують роботу над ліками, які зможуть позбавити людство від ВІЛ-інфекції і СНІДА. Ця розробка має клінічну перспективу і стає поштовхом до подальшої старанної роботи.