Алергія — це імунологічний процес, який супроводжується сильною чутливістю імунної системи до певних речовин. Алергія може бути на сонце, продукти харчування, холод, біологічні відходи тварин, будь то шерсть, слина і інше. У кожної нації свої схильності, на базі кліматичних і ландшафтних особливостей.
Також, позначається генетика і спосіб життя попередніх поколінь. Так жителі Японії дуже часто страждають алергією на пилок кедра. У зв’язку з цією ситуацією вчені біологи вивели новий сорт рису, який має антиген, здатний боротися з алергією. Протягом багатьох років проводилися експерименти на тваринах, яких годували спеціально-вирощеним рисом. За допомогою генної інженерії, в ДНК рослини був впроваджений спеціальний ген, який має здатність структурувати імунну систему для боротьби з «подразниками» Фахівці стверджують, що таким же чином можна впроваджувати будь-які антигени, здатні протистояти різним видам алергій. Щорічно вчені створюють все більше і більше продуктів, які містять не тільки багато мінералів і вітамінів, але і мають здатність лікувати організм людини.
Це з одного боку добре, а з іншого такі продукти відносяться до геномодифікованих і остаточно їх вплив на людину не з’ясоване. У зв’язку з таким ставленням до геномодифікованих прдуктів, багато людей можуть відмовлятися від вживання рису та інших продуктів, які могли б їм допомогти впорається з алергією.